Güvenlik söz konusu olduğu zaman farklı koşullarda birçok durum ile karşılaşılabildiğinden dolayı en uygun marine kamera seçimini yapmak maksimum güven elde edilmesini sağlar. Marine kamera seçimi yapılırken dikkat edilmesi gereken unsurlar bu şekilde sıralanabilir:

  1. Kameranın deniz koşullarına uygun olup olmadığı, savaş gemileri için askeri standartlara uygun olup olmadığı, sivil gemiler için ise Marine DNVL GL vb. Deniz Klaslama Kuruluşlarının standartlarına uygun olup olmadığı (şok, titreşim, korozyon, sıcaklık, deniz suyu/tuzu/korozyon dayanımı, patlamaya karşı dayanıklılık/ ATEX/IACEX akreditasyonu) belirlenmelidir.
  2. Diğer en önemli husus ise naval (askeri) / marine kamera ve CCTV sistemi üretici firmanın dünya genelindeki referansları muhakkak incelenmelidir.
  3. Sonrasında ise, gemiye özel lokasyon ve kamera modeli seçimi yapılmalı, bu seçimde mutlaka firma desteği de alınmalıdır.

IMENCO Deniz Kameraları Standartları

Naval (Deniz Kuvvetleri / Sahil Güvenlik) Onaylı:

ABD Deniz Kuvvetleri “Askeri (MIL-STD)” standartlarına uyumlu kameralar. Ayrıca NATO ve İngiltere tarafından uygulanan “DEF STAN” standartlarına uyumlu kameralar. Standartlara uyumluluk kalifikasyonu akredite test merkezlerinde yapılmıştır.

  • Çevresel: MIL-STD-810G
    • Titreşim: MIL-STD-167-1A
    • Şok: MIL-DTL-901E
    • EMI/EMC: MIL-STD-461G (UK/NATO eşidi DEF STAN 59-411’dir.)
  • Marine Tip Onaylı:

Gemi klaslama otoriteleri tarafından kabul edilen DNV GL Marine Tip Onayı standartlarına uyumlu kameralar. Standartlara uyumluluk kalifikasyonu akredite test merkezlerinde yapılmıştır.

  • IACS E10
    • EN60945
    • Çevresel: IEC 60068 / IEC 61068
    • Titreşim: IEC 61068
    • EMI/EMC: IEC61000 / CISPR 16
    • Şok: Marine Tip Onayı için gerekli değildir.
  • Marine Genel:

Genellikle modifiye COTS tabanlı kameralara uygulanmaktadır. Standartlara uyumluluk kalifikasyonu IMENCO İngiltere tesislerinde yapılmıştır.

  • Çevresel: IEC 60068 / IEC 61068 veya eşidi
    • Titreşim: EN veya IEC veya MIL-STD-167-1A
    • EMI/EMC: CE onayı için BS EN
    • Şok: 30g, 25ms şoka dayanım

Marine Kamera ile Sualtı ve Suüstü Çözümleri

Marine kameralar, denizaltılar dahil bütün savaş gemilerinde, tanker, kargo gibi ticari gemilerde ve yatlarda suüstü ve sualtı kamera çözümleri sayesinde en zor koşullarda bile dayanıklı ve kaliteli çekim yapabilir. Deniz suyu tuzluluk/ korozyon gibi çevresel koşullara dayanıklıdır. Titreşim, şok, vibrasyon gibi durumlarda kalitesini koruyarak güvenli çekim yapabilme özelliğine sahiptir. Marine Tip Onaylı kameralar farklı koşullara göre üretilen çeşitleriyle mevcuttur. Bu çeşitler ve uygulama alanları şu şekildedir:

Dış Ortam Kompakt Marine PTZ Kamera: Ticari gemiler, deniz yüzey gemileri, açık deniz tesisleri ve liman güvenliği için kullanıma uygundur.

Dış Ortam Marine 360° Sabit Kamera: Durumsal farkındalık, ticari gemiler, deniz üstü gemileri, gemi mühendisliği alanları için kullanıma uygundur.

Dış Ortam Marine Sabit Silecekli Kamera: Ticari gemiler, deniz yüzey gemileri, yenilenebilir platformlar, açık deniz tesisatları için kullanıma uygundur.

Dış/İç ortam Marine 180° Panoramik Sabit Kamera: Durumsal farkındalık, ticari gemiler, deniz yüzey gemileri ve mühendislik alanı izleme için uygundur.

Internal PTZ Dome Kamera: Savaş gemileri, sahil güvenlik gemileri, ticari gemiler, yatlar, gemi iç mekanları, gemi makine dairesi vb. Alanlar için kullanıma uygundur.

External Compact DNV GL PTZ Camera: Ticari gemiler, deniz yüzey gemileri, petrol&gaz tesisatları, yenilenebilir platformlar için kullanıma uygundur.

Internal Marine 360° Fixed Camera: Durumsal farkındalık, ticari gemiler, deniz yüzey gemileri, gemi mühendislik alanları için kullanıma uygundur.

Internal Fixed Dome Camera: Ticari gemiler, genel gözetim, gemi mühendislik alanları, deniz yüzey gemileri için kullanıma uygundur.

Extra Dayanıklı Sabit Termal Kamera: Deniz üstü gemileri, ticari gemiler, sıcak noktaları ve yangınları algılama amaçlı, endüstriyel izleme gibi amaçlar için kullanıma uygundur.

Askeri Marine Kamera

Askeri Marine kamera, savaş gemileri başta olmak üzere pek çok yerde kullanılmaktadır. Bu cihazlar, en zor savaş koşullarında dahi kullanıcısına sınırsız görüş açısı sunuyor.

Ticari gemi ve yatlarda anahtar teslim olarak kamera hizmeti veriyor. Askeri marine kameralar; vibrasyon, deniz suyu tuzluluğu, titreşim, EMI/ EMC, şok vb. çevresel durumlara dayanıklı olarak üretilmektedir. Aynı zamanda bu ürün; akreditasyon ve marine standartlarında üretilmiştir. Askeri marine kamera;

  • Almanya,
  • ABD,
  • Kanada,
  • İngiltere,
  • Avustralya gibi ülkelerde kullanılıyor.

Ayrıca hücumbot, destroyer, firkateyn ve korvet ile denizaltılarda kullanılıyor. Uçak/gemileri içerisinde de kullanıldığını söyleyebiliriz. Bu kamera sistemleri askeri alanda sorunsuz şekilde kullanılabiliyor.

Askeri Marine Kamera Özellikleri

Askeri marine kamera özellikleri gereği çok kullanışlı ürünler olduğunu söyleyebiliriz. 70.000 saatlik MTBF değerli kamera sisteminden oluşmuştur. Denizaltılara özel hem iç hem de dış suüstü ve sualtı kameraları bulunuyor. Denizaltılara özelleştirilmiş TAHS cihazları vardır.

Askeri ortamlarda güvenlik çok önemlidir. Onun için geliştirilmiş kamera sistemlerinin kullanılması çok önem arz ediyor. Askeri alanlarda ortaya çıkabilecek tüm tehditleri ortadan kaldırmak adına marine kameralardan yararlanılır. Kamera sistemleri tam anlamıyla koruma kalkanı olduğu söylenebilir. Askeri alanlarda ortaya çıkabilecek tüm tehditleri yok etmek adına kullanılmaktadır. Kamera sistemleri, askeri yerlerde 7/24 saat kesintisiz çalışmaktadır. Askeri marine kameralar;

  • Emniyet birimleri,
  • Durumsal farkındalık,
  • Askeri, ticari güvenlik uygulamaları,
  • Gündüz, termal kamerasıyla devamlı gözetleme yapılması,

Askeri Marine Kamera Sistemleri

Askeri marine kamera sistemleri, yüksek çözünürlüklü şekilde üretilmiştir. Kameralarla ortamı net şekilde görüntülenir. Sistem içerisinde yer alan kamera modelleriyle hareketli çekimler gerçekleştirebilirsiniz. Profesyonel çekimler yapmak adına bu kamera sistemlerinden yararlanabilirsiniz. Yüksek çözünürlüklü ve net görüntülerin sağlandığı bir sistemdir. Geniş görüş açısı, kullanışlı ekran tasarımı ve sabitleyici aparatlardan oluşmaktadır.

Askeri kameralar, kullanıcılara verimli kullanım alanları yaratıyor. Geniş açıyla kullanıcı dilediği gibi çekimler yapabilir. Teknolojik gelişmelere bağlı olarak askeri alanlarda da önemli birçok yenilik ortaya çıkmıştır. Savaş gemileri, askeri vb. birçok yerde kameralardan yararlanılabilir. Cihazlar, yenilikçi çözümlerle üretilmiştir. Otomatik çalışma sistemlerine sahip olduğu için askeri alanlarda kullanımı çok kolaydır. Hırsızlık, saldırı gibi durumlara karşı güvenliği tam sağlamak adına çok işe yarar bir sistemdir. Üst düzey koruma sağlamaktadır. Her türlü saldırıyı bertaraf eden özelliğe sahiptir.

 CCTV kamera sistemleri, 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet sunuyor. Bir dış mekanı, sualtı ve su üstü ile iç mekanı tam anlamıyla kontrol edebilirsiniz. Askeri marine kamera çeşitleri, gece görüşlü olarak da üretilmiştir. O nedenle karanlık yerlerde dahi ortam çok rahat görüntülenerek kontrol altına alınır. Modern özelliklerde tasarlanan bir ürün olduğu içinde hayati önem arz ediyor. Birçok işleviyle de ürün dikkat çekiyor. Teknolojik özelliklerle donatılan kamera sistemleri, uzaktan erişime dayalı şekilde oluşturulmuştur.

Askeri Marine Kamera Fiyatları

Askeri marine kamera çeşitleri özeliklerine göre fiyatlandırılır. Askeri yerler çok risk taşımaktadır. Onun içinde bu alanlara önlem için kameralar koyulur. Askeri alanlara koyulan kameralar, profesyonel donanımlara sahiptir. Teknolojinin gelişmesine bağlı olarak askeri alanlarda kullanılan kamera sistemlerinde de çeşitlilik artmıştır. Bu kameralar hem işlevsel hem de kalitelidir. Askeri marine kamera modelleri, pratik kullanımlıdır.

Kamera kalitesi, marka ve model faktörleriyle bağlantılı olarak fiyat politikası oluşur. Geniş ürün yelpazesine sahip olması fiyata da direkt etki etmektedir. Sualtı/su üstü, CCTV gibi kamera sistemleri de ayrı ayrı fiyatlandırılmıştır. Her bütçeye uygun alarm, kamera cihazları bulunmaktadır. Kameraların uzaktan kontrollü ve gece görüşlü olması da fiyata direkt etki etmektedir.

English English Turkish Turkish